World Sauna Jouney | 世界サウナ旅 by METOS | Kuusijärvi Sauna
17546
page,page-id-17546,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Sho Yoshinagan matkakertomus ”Suomalaisen saunan juuria etsimässä”

Kaupungista helposti käsillä oleva esikaupungin retkeilysauna

Kuusijärvi Sauna

@Helsingin esikaupunkialue Vantaa/ October, 2014

IMG_1355sq

Moi! Olen Sho Yoshinaga!

Tällä kertaa esittelen teille Helsingin esikaupunkialueella sijaitsevan retkeilysaunan, Kuusijärven

saunan.

Täällä eivät vieraile vain kotikunnan asukkaat, vaan myös ihmiset ulkomailta asti, ja haluan nyt

kohdistaa huomion tämän suositun saunan viehätysvoimaan.

fin_map_kuusi

Kuusijärvi – Helsingin esikaupunkialueen metsät ja järvet

Cafe Kuusijärvi, ja sen Kuusijärven sauna sijaitsevat Helsingin esikaupunkialueella noin 20 kilometriä keskustasta koiliseen Vantaalla, josta löytyy myös Helsinki-Vantaan kansainvälinen lentokenttä.

Vilkkaasta Helsingistä noin 30 minuutin bussimatkan päässä sijaitseva Kuusijärvi on kuin kuviin piirretyn pohjoismaisen puhtaan luonnon perikuva.

Kuusijärvellä sijaitsee kansallispuiston vaellusreitin lähtöpiste, ja koska se on Helsinkiä lähellä, vapaapäivinä ulkoilma-aktiviteeteista kuten grillauksesta ja vaelluksesta nauttivia ihmisiä näyttäisi olevan paljon.

Mikä mahtaa olla tämän vuonna 1979 perustetun yrityksen viehätyksen salaisuus?

IMG_1396

Kaupungin keskustasta helposti perinteiseen saunaan

Kuusijärven saunalla on paljon vahvuuksia. Ensiksikin, se on tyyliltään Suomen perinteinen sauna. Järven rannalla rivissä seisovissa rakennuksissa, asiakkaita palvelee sähkösaunan lisäksi saunan alkuperäisversio savusauna. Nämä ovat Helsingin alueen ainoat julkiset savusaunat, ja ne kiehtovat ihmisiä, jotka haluavat päästä kokemaan perinteikkään saunan.

Lisäksi, nauttimisessa Suomen perinteiseen saunaan kuuluvasta tavasta sukeltaa suoraan kuumasta saunasta järveen on oma karismansa. Tätä virkistävää kokemusta hakevia ihmisiä kuuluu paljon tulevan käymään toki kesällä mutta myös talvella avantouimassa.

Palveluista voi nauttia monella tavalla, esimerkiksi perheet ja ryhmät voivat vuokrata saunan ja nauttia yhdessäolosta, tai päiväseltään kylpemisestä kuin onsenissa (kuuma lähde, suom. huom.).

IMG_1422

Kokemukseni savusaunasta

Mekin tartuimme tilaisuuteen ja kokeilimme savusaunaa. Savusauna on sauna, jossa suljetussa saunahuoneessa poltetaan polttopuut, ja savun ja lämmön täytettyä huoneen, savu lasketaan vähitellen pihalle, ja hiljalleen hiipuvalla lämmöllä nautitaan saunasta.

Se on suomalaisen saunan alkupiste, ja tätä mahtavaa keksintöä sanotaan ”suomalaisen saunan kuninkaaksi”.

Todellakin, jos astuu savusaunaan sisälle, huomaa, että siellä tuoksuu mukavasti savulle.

Mitä lämpötilaan tulee, huippuhetkeen verrattuna, se oli laskemaan päin mutta heitimme hiukan vettä kiukaalle, ja nautiskelimme perinteikkäästä saunasta.

Sen jälkeen vietimme leppoisasti aikaamme kokeilemalla myös muita saunoja, ja rentoutumalla ulkosalla, ja omakohtaisesti todella koimme, että väite ”rauhallisen saunomisen jälkeen pelkissä uimahousuissakaan ei ulkona tunnu kylmältä” pitää paikkansa (huolimatta siitä, että saapuessamme meidän pukeuduttava untuvatakkeihin!).

Sillä hetkellä ymmärsimme, miksi Suomessa sauna on niin tarpeellinen.

IMG_0799

Esikaupunkialueella retkeilyn ja saunan mahdollisuudet

Retkeilyn ohessa saunominen… tämä oli hetki, joka sai minut miettimään.

 

Japanissakin tällainen ulkoilua ja viihtymistä yhdistävä kulttuuri syntyy parhaillaan uudelleen. Nykyään on ällistyttävän paljon retkeilyn tyyppisiä aktiviteetteja kohtaan osoitettua kiinnostusta paljastavia sanoja, kuten ”Festarit”(ulkoilmamusiikkifestivaalit) ja ”mountain girl”(patikoimisesta ja vuorikiipeilystä kiinnostuneet naiset). Lisäksi, sitä mukaa kun ulkoilevien ihmisten määrä nousee, myös ”aito retkeily on ihan kivaa, mutta haluaisin nauttia siitä myös vähän helpommin”-tyyppiset tarpeet vahvistuvat, ja myös asuinpaikan läheltä löytyvät ulkoilma-aktiviteetteja tarjoavat paikat lisääntyvät. Yritykset jotka palvelevat retkeilystä huolettomasti nauttimista haluavien asiakkaiden tarpeita, keräävät paljon huomiota, kuten ”Guranpingu”, joka tarjoaa ylellisisiä retkeilypalveluja, ja Tokion Akishimaan vuoden 2015 maaliskuussa avattava ulkoilmayrityskeskus Moripark outdoor village.

 

Eikö saunallakin olisi retkeily-, ja vapaa-aikabisneksen elähdyttämisen mahdollisuuksia? Kunhan saunan luontaiselle viehätysvoimalle annetaan mahdollisuus, yhdistettynä historiaan ja perinteeseen, alueen erikoispiirteisiin ja paikallisväriin, uuden sukupolven ajattelutapaan… Uskon vahvasti, että me kylpybisneksen edustajat voimme antaa vielä paljon.

Kuusijärvi Sauna

 

Osoite: Kuusijärventie 3, 012360 Vantaa

Aukioloajat: Sähkösauna 09:00-20:00 / Savusauna 13:00-20:00 / Kahvila 09:00-21:00 Puh: +358 10 322 7090

Reittiohje: Nouse bussiin 730 tai 731 Helsingin keskusrautatieasemalta, jää pois

Kuusijärvellä (matkan kesto noin 30 min)

Url: http://cafekuusijarvi.fi/

showyoshinaga

Profile: Show Yoshinaga

 

CEO of Metos Inc.

Sho Yoshinaga who is the CEO of Metos Inc. was born in Fukuoka. He has learned the importance of making harmonious coexistence with nature as a boy scout in his youth. His career started as a mechanic in the air force of the Japanese Self-defense Forces, and had often taken sauna together with his colleagues, which gave impetus for understanding the charm of sauna.

After working for the air force, he had been working as a sales person in apparel industry and interior lighting industry.

Since 1998 he has been working for Metos Inc., with his creativity and the various experiences while taking advantage of having the know-how of former Nakayama-Sangyo (Metos Inc. previous name).

He has been making Metos’s business bigger and bigger, and nowadays there’re 6 branches and over 100 contracted dealers all over Japan.

Sho’s always trying to do his best to vigor the Japanese bathing culture, and to advocating new ways to enjoy saunas.

For example, in order to promote the word “löyly” into Japanese spa industry, he has introduced to Japan, previously unknown sauna heaters, such as iki-sauna and Sauna-isness (gas heaters which are löyly-durable).

His recent interest is to combine sauna and entertainment/outdoor activities, and one of his project “Neppa-tai (Löyly performance group)” became popular, and last year, he released tent sauna trailer sauna, and log sauna for the enjoyable experience outdoor.

Born in Fukuoka prefecture. Member of the board of Metos Inc. Full name: Shoichirou Yoshinaga.